Zomervakantie: hoogseizoen voor inbrekers

Nog even en dan breekt de zomervakantie weer aan. Massaal trekken we ‘bepakt en bezakt’ er vrolijk op uit. Maar het lachen vergaat al snel als bij thuiskomst blijkt dat je huis is leeggeroofd. Kostbare en dierbare spullen zijn verdwenen. Geef inbrekers geen kans! Hoe?

jun 14, 2019

Hoe vier je jouw vakantie? Met een boek en een glas wijn binnen handbereik in de schaduw van een plataan in Frankrijk. Of luier je liever in de zon op een Grieks strand. Misschien ben je wel een globetrotter en trek je het liefst met de rugzak door Zuid-Amerika. De dagelijkse realiteit blijft tijdens je vakantie achter in Nederland.

Toch liggen er wel degelijk gevaren op de loer. Inbrekers slaan namelijk steeds vaker hun slag tijdens vakantieperiodes. Sterker: in sommige gevallen hebben ze zelfs vrij spel. In korte tijd wisselen dan bijvoorbeeld je computer of peperdure fotocamera van ‘eigenaar’. Hoe hou je inbrekers buiten de deur? En heb je jouw verzekeringszaken wel goed op orde, bijvoorbeeld een inboedelverzekering?

Onderstaande tips zijn geen garantie, maar je maakt het inbrekers in ieder geval niet te makkelijk.

Aanraders:

  • Laat je buren weten wanneer je op vakantie bent en geef ze een sleutel zodat ze de gordijnen af en toe kunnen sluiten.
  • Vraag of ze bij verdachte situaties de politie willen bellen.
  • Stel een schakelklok in voor de verlichting.
  • Laat je brievenbus legen door familie of je buren.
  • Sluit je huis goed af en controleer voor vertrek of alle ramen en deuren dicht zijn.
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Vraag of familie, vrienden of goede bekenden tijdelijk in je huis willen verblijven. Tip: veel mensen doen tijdens de vakantie aan woningruil.
  • Kies buitenverlichting met een sensor; een inbreker staat niet graag in de spotlights.
  • Snoei grote struiken in je tuin, dat geeft meer zicht op je huis.
  • Meer tips om inbraken te voorkomen? Kijk op de website van het Politiekeurmerk of maakhetzeniettemakkelijk.nl
  • Sluit een goede inboedelverzekering.

 

(Link: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak/tips-om-woninginbraak-te-voorkomen)

Afraders:

  • Wees tijdens je vakantie terughoudend met uitingen op social media. Je zet daarmee je huisdeur al op een kier voor inbrekers. Of beter: geef je smartphone ook eens vakantie.
  • Spreek geen voicemail in met de mededeling dat je ‘op vakantie’ bent.

Belang inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is belangrijk. Deze verzekering dekt namelijk zowel inbraak als diefstal. Heb je geen inboedelverzekering, dan maak je nergens aanspraak op. Vanwege het stijgende risico op diefstal hebben verzekeraars de voorwaarden aangepast. Bij sommige verzekeraars is bijvoorbeeld diefstal van kostbaarheden, geld, computerapparatuur e.d. beperkt gedekt.

Krijg je te maken met een inbraak of diefstal dan moet je dat meteen bij ons melden. Dan zetten wij alvast de afhandeling in gang. Verder is het verstandig om bij diefstal of een inbraak altijd aangifte te doen. De verzekeraar vraagt altijd om een bewijs van je aangifte.

Wil je meer informatie over een inboedelverzekering, neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Een hypotheek na je 57e: dit moet je weten
Een hypotheek na je 57e: dit moet je weten

De huizenmarkt zit weer in de lift, en dat brengt uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor starters, die worstelen met hoge huizenprijzen en beperkte keuze, maar ook voor senioren is het vinden van een passende hypotheek niet altijd vanzelfsprekend. Toch zijn er voor 57-plussers nog voldoende opties. Welke mogelijkheden heb jij?

Lees meer
Boek je een vakantie? Vergeet dit niet
Boek je een vakantie? Vergeet dit niet

Het boeken van een vakantie is spannend en leuk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Denk aan onverwachte medische kosten, gestolen bagage of een annulering door onvoorziene omstandigheden. Een goede reisverzekering biedt niet alleen financiële zekerheid, maar ook gemoedsrust.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?