Zo voorkom je een inbraak

Helaas zijn er ieder jaar mensen die terugkomen van vakantie in een huis dat compleet overhoop is gehaald. Inbrekers pakken tijdens de zomervakantie hun kans om onbewoonde huizen leeg te halen. Dat wil je natuurlijk niet meemaken.

jun 14, 2023

Een vakantie is bedoeld om uit te rusten en quality time door te brengen met familie, niet om zaken te regelen. Om nog maar niet te spreken over het verdriet wanneer dierbare spullen en herinneringen verdwenen zijn. 

Wil jij heerlijk relaxen op vakantie en je geen zorgen maken over de veiligheid van je huis? Deze tips helpen je op weg om inbraak te voorkomen. 

  • Het is een inkoppertje, maar: sluit je huis goed af voor vertrek. Deuren die niet op slot zijn gedraaid, zijn voor inbrekers makkelijk te openen. 
  • Zorg dat er geen ‘hulpmiddelen’ zoals containers langs het huis staan. Hiermee kunnen inbrekers bijvoorbeeld relatief makkelijk op het dak klimmen. 
  • Snoei de bomen en struiken in je (voor)tuin. Zo maak je het voor inbrekers moeilijker om ongezien in of om je huis te lopen. 
  • Vraag je buren, familieleden of vrienden om een oogje in het zeil te houden. Zij kunnen bijvoorbeeld de post oprapen en uit het zicht leggen, de gordijnen af en toe open en dicht doen of de lampen bedienen. 
  • Voor de lampen kun je natuurlijk ook een schakelslot instellen. Als ’s avonds het licht aangaat, lijkt een huis meteen bewoond.
  • Heb je een oprit? Laat een buurman zijn auto op je oprit parkeren. Ook dat zorgt ervoor dat het niet zo opvalt dat er niemand thuis is.
  • In het verlengde daarvan: parkeer je caravan niet te lang voor het huis. Zo laat je snel aan inbrekers weten dat je van plan bent om te vertrekken. 
  • Wees voorzichtig met uitingen over je vakantie op social media. 


Verzekeren is belangrijk

Kom je er bij thuiskomst achter dat er toch is ingebroken? Dan vergoedt de inboedelverzekering zowel de gestolen spullen als de schade door de inbraak (bijvoorbeeld kapotte sloten). De exacte regels hiervoor kunnen per verzekeraar verschillen, bijvoorbeeld tuinmeubelen worden niet bij elke verzekeraar vergoed. 

Het is belangrijk dat je een inbraak zo snel mogelijk aan ons laat weten. Dan kunnen wij alles voor je in gang zetten. Daarnaast moet je altijd aangifte doen bij de politie, de verzekeraar wil bij een schadeclaim namelijk een bewijs van je aangifte zien. 

Heb je vragen over je huidige of een nieuwe inboedelverzekering? Wij helpen je graag.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?