Zo hou je inbrekers buiten de deur!

De vakantieperiode is in aantocht. Mede door ontwikkelingen van de afgelopen tijd ben je er hard aan toe om eens lekker bij te tanken. Misschien reis je wel naar het buitenland of blijf je dit jaar in eigen land. Wat je bestemming ook wordt, tref maatregelen om inbrekers geen schijn van kans te geven. Onze tips zijn misschien wel het beste slot op de deur.

jun 8, 2020

Helaas komt het elk jaar nog voor. Uitgerust en goedgemutst kom je thuis van vakantie. De quality time heeft je goed gedaan. De batterij is weer opgeladen. Je bent klaar om weer aan de slag te gaan. Je thuiskomst voelt echter als een koude douche. Je hele huis is overhoop gehaald. Al je waardevolle spullen zijn gestolen, maar ook die met dierbare herinneringen.

Hoe hou je inbrekers buiten de deur en hoe regel je bijvoorbeeld eenvoudig de juiste inboedelverzekering?

Slim om te doen:

 • Licht je buren in over je vakantie en vraag ze een oogje in het zeil te houden.
 • Misschien willen je buren of familieleden zo af en toe ook de gordijnen sluiten en openen.
 • Stel een schakelklok in, zodat er ’s avonds licht brandt in je huis.
 • Laat de brievenbus legen door familie of je buren. Tip: laat de krant tijdens je vakantie bij een kennis, familielid of buren bezorgen. Dan steekt in ieder geval de krant niet uit de brievenbus.
 • Sluit je huis goed af en controleer dit extra voor vertrek. Controleer ook het gas en sluit het buitenkraantje af. Ook vandalisme ligt immers op de loer tijdens je vakantie.
 • Vraag familie, vrienden of goede bekenden om tijdens je vakantie tijdelijk de ‘rol als bewoner’ over te nemen.
 • Heb je een oprit? Laat een buurman zijn auto op je oprit parkeren. Dat ziet er bewoonbaar uit.
 • Heeft je buurt een Whatsapp-groep? Stuur een bericht als je een verdachte situatie ziet.
 • Nog meer tips om inbraken te voorkomen? Kijk op de website van het Politiekeurmerk.
 • Sluit een goede inboedelverzekering af.

 Dit kun je beter niet doen:

 • Wees voorzichtig met uitingen op Facebook, Twitter of Instagram. Bewaar het plaatsen van je mooie foto’s of zonnige berichten voor later.
 • Spreek geen voicemail in met de mededeling dat je ‘er een paar weken tussenuit bent’.
 • Zet voor je vakantie niet de caravan of camper dagenlang voor de deur.

Verzekeren is belangrijk

Heb je een inboedelverzekering, dan zijn zowel diefstal als inbraak gedekt. Zonder een inboedelverzekering maak je nergens aanspraak op. De laatste jaren is het risico op diefstal flink groter geworden. Bij sommige verzekeraars is daarom diefstal van kostbaarheden beperkt gedekt en wordt bijvoorbeeld diefstal van je tuimeubilair niet bij elke verzekeraar vergoed.

Is er bij je ingebroken? Laat het ons zo snel mogelijk weten. Dan zetten wij alvast de afhandeling in gang. Doe bij diefstal of een inbraak altijd aangifte bij de politie. Je verzekeraar wil bij een schadeclaim altijd een bewijs van je aangifte.

Wil je meer informatie over de juiste inboedelverzekering, neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Je tuin vergroenen? Daar is subsidie voor!
Je tuin vergroenen? Daar is subsidie voor!

Tegels eruit, groen erin. Dat is de nieuwe trend. We worden immers altijd vrolijk van een groene tuin met kleurrijke bloemen. Maar dat is niet het enige argument. Een groene tuin zorgt er ook voor dat we de gevolgen van klimaatverandering beter kunnen doorstaan.

Lees meer
Houd je leningen tegen het licht
Houd je leningen tegen het licht

Iedereen merkt de stijgende prijzen in de portemonnee. Bijna alles is immers duurder geworden, van stroom en gas tot eten en kleding. Door je financiën eens onder de loep te nemen, kun je misschien wat besparen. Zo houd je meer over voor de leuke dingen in het leven.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?