Weg met die extra (corona) kilo’s!

De feestdagen waren dit jaar anders dan anders. De overheerlijke diners werden in kleiner familieverband voorgeschoteld. Al dat lekkers, thuiswerken en minder bewegen is slecht voor het gewicht. Voor je het weet, zit er weer een kilootje aan. Op zoek naar een goed voornemen? Afvallen en een gezonde leefstijl, daarmee wandel je hoopvol het nieuwe jaar in!

jan 12, 2021

Afvallen en een gezonde leefstijl vraagt om een flinke dosis doorzettingsvermogen. Maar al het harde werken om de overtollige kilo’s kwijt te raken, betaalt zich uiteindelijk terug in leuke complimenten en in een fit en gezond lijf.

Maak kickstart

Wil je een kickstart maken? Begin dan met een dagelijks blokje-om of loop dagelijks een paar kilometer hard en pak de fiets. Drink de komende periode geen alcohol. Het went snel. Wil je toch iets met byte? Probeer tomatensap met wat hete chilisaus!

Als je daarnaast ook je eetpatroon – minder vet, minder koolhydraten en minder vaak eten -aanpast, stap je binnen een paar weken met een brede glimlach op de weegschaal. Kost het toch wat moeite, volg dan ons vijf-stappenplan.

Het vijf-stappenplan:

Met een paar duidelijke stappen geef je structuur aan je goede voornemen om de overtollige (corona)kilo’s blijvend kwijt te raken.

Stap 1: bepaal hét startmoment

Een goed begin is het halve werk. Bepaal hét moment waarop je begint met sporten en gezond te eten. Tip: deel die datum met je echtgenoot, partner of vrienden; zij zorgen voor de sociale controle. Dat maakt het afslaan van hapjes en drankjes ook een stuk gemakkelijker.

Stap 2: een lege koelkast

Niets verleidelijker dan om ’s avonds nog wat restjes van het eten naar binnen te werken. Ga deze verleiding uit de weg en ruim de kliekjes in de koelkast meteen op! Het leert je bovendien ‘op maat te koken’.

Stap 3: pas boodschappenlijstje aan

In je opgeruimde koelkast is nu voldoende plaats voor gezonde kost, zoals groente en fruit. Je boodschappenbriefje ziet er de komende maanden heel gezond uit. En wijk daar in de winkel niet vanaf! Let op: voorverpakte sapjes, salades en lightproducten zijn dikmakers.

Stap 4: drink veel water en thee

Drink veel water en thee! Het is niet alleen goed voor je vochtbalans, het stilt ook het hongergevoel. Beperk of stop met het drinken van sapjes en frisdranken. In deze dranken zitten veel suikers en calorieën, dan is al het harde werken al snel voor niets.

Tip: schaf een blender aan en zoek op internet recepten voor gezonde (groene) smoothies. Waarschuwing: het kan ‘verslavend’ werken.

Stap 5: blijf voldoende bewegen

Voldoende bewegen en gezond blijven eten is een solide basis voor gewichtsverlies. Maar doe het wel met plezier en zie het niet als een verplichting. De stelregel voor afvallen is één kilo per maand.

Reserveer zeker twee momenten per week waarop je gaat sporten. Lukt het niet alleen, dan kun je altijd nog een fiets- of loopmaatje zoeken. Samen gezellig sporten en samen afvallen schept een band.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?