Weg met de (kerst) kilo’s

Een nieuw jaar, dus een nieuwe versie van jezelf. We kennen inmiddels alle reclames wel. Toch is het verleidelijk: de start van het nieuwe jaar is gevoelsmatig een goed begin om nieuwe gewoontes aan te leren. Toch lukt het veel mensen niet om de goede voornemens vol te houden.

jan 9, 2024

Waarom? Omdat we alles tegelijk willen doen. We willen ineens een paar keer per week sporten en elke dag gezond eten. Zo’n grote verandering is lastig vol te houden. De tip der tips: doe het stap voor stap. Je hoeft niet alles in één keer te veranderen. Wil je gezonder gaan eten, begin dan bijvoorbeeld met een gezond ontbijt. Lukt dat goed, dan ga je je menu verder aanpassen. Zo wen je stap voor stap aan de nieuwe gewoontes en houd je het veel langer vol.

Een gezondere leefstijl zit ook in kleine veranderingen. We zetten een aantal tips voor je op een rij.

Water, water, water

Een goed begin is het halve werk, dus start je dag met een glas water. Het is simpel, verfrissend en helpt je lichaam wakker te worden. Probeer gedurende de dag ook voldoende water te drinken, zo blijf je gehydrateerd en vol energie.

Kleurrijk eten

Als het op eten aankomt, denk dan kleurrijk! Vul je bord met verschillende groenten en fruit. Denk aan paprika’s, wortels, bessen en appels. Ze zitten boordevol belangrijke vitaminen en mineralen. Vervang snacks vol suiker en zout door gezondere opties. Noten, yoghurt met fruit of groentesnacks zijn lekkere alternatieven.

Gezond leven betekent niet dat je alle lekkere dingen moet opgeven. Geniet van je favoriete lekkernijen, maar doe het met mate. Balans is de sleutel tot succes. En het allerbelangrijkste: luister naar je lichaam, eet wanneer je honger hebt en stop als je vol zit.

Beweging in je dag

Bewegen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kun je lekker gaan fitnessen of je inschrijven voor een teamsport. Maar beweging zit ook in kleinere dingen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, maak een korte wandeling na het eten of dans op je favoriete muziek. Doe iets wat je leuk vindt, dan is het veel makkelijker om van bewegen een gewoonte te maken.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor je welzijn. Zorg voor een vast slaapritme en creëer een ontspannen sfeer voor het slapengaan. Probeer bijvoorbeeld het gebruik van je telefoon te beperken voordat je naar bed gaat. Hiermee geef je je lichaam de broodnodige rust.

Met deze tips wordt het zeker een gezond en fris nieuw jaar!

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?