Wat weet Facebook allemaal van jou?

Op de eerste plaats zijn er de gegevens die je zelf hebt achtergelaten op je profielpagina. Zoals je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en opleiding. Deze informatie is eenvoudig te checken op je eigen facebookpagina.

feb 14, 2022

Je wist het nog niet of bent het misschien al vergeten: door je aan te melden bij Facebook ligt een deel van je privacy op straat. Je hebt namelijk Facebook automatisch toestemming gegeven om bijvoorbeeld je locatie, vrienden, betalingen, interesses en gegevens van je smartphone te registreren en te bewaren. 

Op basis van de likes die je geeft aan artikelen, winkels, bedrijven, restaurants, vrienden of posts ben je zelfs in een advertentiecategorie ingedeeld. Facebook selecteert zelfs welke post je vrienden wel of niet te zien krijgen? Zo doet Facebook dat.

Welke gegevens bewaart Facebook van jou? Met slechts zes kliks ben je op de hoogte!

Klik 1:

Ga op de timeline van je Facebook-pagina rechtsboven naar het driehoekje en kies voor ‘Instellingen en Privacy’.

Klik 2:

Je komt terecht in een vervolgscherm. Klik op ‘Instellingen’. 

Klik 3:

Er verschijnt een nieuw menu aan de linkerkant, klik hier op Privacy en vervolgens daaronder op ‘Je Facebook gegevens’.

Klik 4:

Klik vervolgens bij ‘Profielgegevens downloaden’ op ‘Bekijken’. 

Klik 5:

Vul vervolgens het datumbereik in bij ‘Datumbereik’ en selecteer welke gegevens je wilt downloaden. Helemaal onderin kies je voor ‘Je download starten’

Klik 6:

Je ontvangt twee mails van Facebook. De eerste mail is een bevestiging dat je een download hebt aangevraagd, in de tweede mail klik je op de link ‘Je gegevens downloaden’ en je kunt na het invullen van je wachtwoord alles wat Facebook over je weet downloaden via een zip-file, die je nog wel even moet uitpakken.

Wil je een totaaloverzicht van de gegevens die Facebook opslaat? Klik dan hier.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?