Natuurlijk waren de verbouwingen niet alleen bedoeld om de coronatijd te vullen. In veel gevallen ging het om klussen die al langere tijd op je to-dolijstje stonden. Door alle verbeteringen staat je huis er nu niet alleen fraai bij, ook het wooncomfort is flink toegenomen.
Verbeteringen doorgeven
Wat veel mensen niet weten is dat ze de meeste aanpassingen en verbeteringen aan hun huis moeten doorgeven aan hun verzekeringsmaatschappij. Dat is onder meer belangrijk voor de opstalverzekering. Deze verzekering vergoedt immers samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm of inbraken. Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij andere maatschappijen moet je het doorgeven.
Dekking?
De uitbreidingen of verbeteringen aan je huis zijn van invloed op de dekking en op de premie.
Het is bekend dat veel verzekerden na het afsluiten bijna niet meer om kijken naar hun verzekering en de gedane aanpassingen. Valt bijvoorbeeld na een brand een tijdelijk onderkomen onder de dekking? Zijn schades door overstroming eigenlijk altijd gedekt?
Verplicht
Een opstalverzekering is sowieso verplicht als je een huis koopt. Het verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het verzekerde bedrag moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw. Check dit in je polis, want anders ben je onderverzekerd.
De mate van dekking bepaalt de premie. Schade bij of door brand, bliksem, water, storm en inbraak is gedekt. Ook een ongelukje door jezelf veroorzaakt kan gedekt zijn. Het moet natuurlijk wel om een onverwachte schade gaan. Schade door achterstallig onderhoud wordt niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij.
Meer weten?
Past de opstalverzekering nog bij je huidige situatie? Of wil je meer weten over een combinatie van de opstal- en inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.