Tijd voor jouw belastingaangifte 2018

Uiterlijk 1 mei aanstaande dient de belastingaangifte ingediend te zijn bij de Belastingdienst. Mijn Papierwerk Abonnees hoeven dit niet!

mrt 27, 2019

Onze werkmaatschappij Mijn Papierwerk brengt orde in al jouw belangrijke papieren. Daarbij verzorgen wij jouw jaarlijkse belastingaangifte op een met je afgesproken tijdstip. Door onze ervaring en manier van werken signaleren wij belangrijke financiële voordelen voor je! Zo reageren wij vroegtijdig op wetswijzigingen die invloed hebben op je persoonlijke situatie. Omdat wij dit doen in begrijpelijke taal geven wij je een duidelijkheid inzicht in jouw financiën.

Tevens signaleren wij wanneer je recht heeft op belastingkortingen of extra teruggaven etc.. Want belastingvoordeel willen we allemaal. 
Veel mensen maakten de afgelopen tijd van de gelegenheid gebruik om hun bestaande hypotheek over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente.

Hypotheekkosten

Bij het aangaan of oversluiten van jouw hypotheek heb je kosten betaald, zoals bijvoorbeeld afsluitkosten, advies-, taxatie- en notariskosten. Misschien was er in jouw geval sprake van een boeterente. Deze zogeheten financieringskosten zijn (deels) aftrekbaar van jouw belastbaar inkomen. De betaalde hypotheekrente voor je eigen woning is standaard aftrekbaar.

Premie verzekeringen

De premies die je betaalt voor bepaalde verzekeringen zijn (voor een deel) aftrekbaar. Je moet hierbij denken aan de premies voor een:

  • arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • woonlastenverzekering met arbeidsongeschiktheidsdekking;
  • lijfrenteverzekering of fiscaal aftrekbaar bankspaarproduct.

Het is belangrijk om deze premies op je aangifte in te vullen, anders loop je het belastingvoordeel mis. Dat voordeel is afhankelijk van de belastingschijf waarin je valt. Over een eventuele uitkering van een van deze verzekeringen betaal je overigens wel belasting.

Voorlopige aanslag

Heb je een voorlopige aanslag over het lopende jaar ontvangen? Controleer dan eerst of jouw gegevens kloppen. Is dat niet het geval of verandert op korte termijn iets in je persoonlijke situatie, neem je dan contact op met de Belastingdienst.

Help een belastingaanslag!

Dankzij Mijn Papierwerk krijgen wij ook een beter beeld over betaalde erfbelastingen. 
Indien je de afgelopen 5 jaren een erfbelastingaanslag hebt betaald, zou het zomaar kunnen dat de aanslag te hoog is geweest. Jij zou dus geld terug kunnen krijgen! 
Wij kunnen u hierbij helpen.

Wil je meer weten over onze (vele) diensten van Mijn Papierwerk naast het verzorgen van belastingaangiftes, neem gerust contact op. We zitten voor je klaar! 

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?