Tijd voor jouw belastingaangifte 2018

Uiterlijk 1 mei aanstaande dient de belastingaangifte ingediend te zijn bij de Belastingdienst. Mijn Papierwerk Abonnees hoeven dit niet!

mrt 27, 2019

Onze werkmaatschappij Mijn Papierwerk brengt orde in al jouw belangrijke papieren. Daarbij verzorgen wij jouw jaarlijkse belastingaangifte op een met je afgesproken tijdstip. Door onze ervaring en manier van werken signaleren wij belangrijke financiële voordelen voor je! Zo reageren wij vroegtijdig op wetswijzigingen die invloed hebben op je persoonlijke situatie. Omdat wij dit doen in begrijpelijke taal geven wij je een duidelijkheid inzicht in jouw financiën.

Tevens signaleren wij wanneer je recht heeft op belastingkortingen of extra teruggaven etc.. Want belastingvoordeel willen we allemaal. 
Veel mensen maakten de afgelopen tijd van de gelegenheid gebruik om hun bestaande hypotheek over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente.

Hypotheekkosten

Bij het aangaan of oversluiten van jouw hypotheek heb je kosten betaald, zoals bijvoorbeeld afsluitkosten, advies-, taxatie- en notariskosten. Misschien was er in jouw geval sprake van een boeterente. Deze zogeheten financieringskosten zijn (deels) aftrekbaar van jouw belastbaar inkomen. De betaalde hypotheekrente voor je eigen woning is standaard aftrekbaar.

Premie verzekeringen

De premies die je betaalt voor bepaalde verzekeringen zijn (voor een deel) aftrekbaar. Je moet hierbij denken aan de premies voor een:

  • arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • woonlastenverzekering met arbeidsongeschiktheidsdekking;
  • lijfrenteverzekering of fiscaal aftrekbaar bankspaarproduct.

Het is belangrijk om deze premies op je aangifte in te vullen, anders loop je het belastingvoordeel mis. Dat voordeel is afhankelijk van de belastingschijf waarin je valt. Over een eventuele uitkering van een van deze verzekeringen betaal je overigens wel belasting.

Voorlopige aanslag

Heb je een voorlopige aanslag over het lopende jaar ontvangen? Controleer dan eerst of jouw gegevens kloppen. Is dat niet het geval of verandert op korte termijn iets in je persoonlijke situatie, neem je dan contact op met de Belastingdienst.

Help een belastingaanslag!

Dankzij Mijn Papierwerk krijgen wij ook een beter beeld over betaalde erfbelastingen. 
Indien je de afgelopen 5 jaren een erfbelastingaanslag hebt betaald, zou het zomaar kunnen dat de aanslag te hoog is geweest. Jij zou dus geld terug kunnen krijgen! 
Wij kunnen u hierbij helpen.

Wil je meer weten over onze (vele) diensten van Mijn Papierwerk naast het verzorgen van belastingaangiftes, neem gerust contact op. We zitten voor je klaar! 

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?