Steeds goedkoper: overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering, al dan niet in combinatie met een hypotheek. De premie wordt automatisch afgeschreven en je hebt er geen omkijken meer naar. De premies van deze verzekeringen zijn echter de laatste tijd flink gedaald. Is dit voor jou ook interessant?

nov 11, 2019

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Meestal sluit je deze verzekering voor een langere periode af en worden de premies automatisch van je rekening afgeschreven. De meeste verzekeraars bieden de afgelopen jaren deze verzekeringen aan tegen veel lagere premies.  
Voor veel mensen is overstappen naar een goedkopere verzekering een reële optie.

Niet over één nacht ijs

Je moet echter niet over één nacht ijs gaan. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Ook de voorwaarden en acceptatiecriteria zijn niet bij elke verzekeraar hetzelfde. Misschien moet je opnieuw een medische checklist invullen of een nieuwe medische keuring ondergaan.

Ben je van plan om jouw overlijdensrisicoverzekering op te zeggen, dan is het raadzaam om ons eerst advies te vragen. Bovendien is het belangrijk dat als je overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld aan je hypotheek de geldverstrekker de nieuwe verzekering koppelt aan je lopende hypotheek. Dergelijke aanpassingen gaan niet vanzelf. Vraag ons om advies, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

NHG

Vanaf 2020 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor nieuwe hypotheken die sinds 2018 zijn afgesloten met NHG was die verplichting er al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van je lopende NHG-hypotheek? Je doet er goed aan om een verstandige keuze te maken, zodat je jouw nabestaanden niet opzadelt met financiële verrassingen.

Naadloos passen

Een overlijdensrisicoverzekering moet naadloos passen bij je persoonlijke situatie. We denken graag met je mee over een passende overlijdensrisicoverzekering. Bovendien bekijken we de voorwaarden en mogelijk lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?