Steeds goedkoper: overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering, al dan niet in combinatie met een hypotheek. De premie wordt automatisch afgeschreven en je hebt er geen omkijken meer naar. De premies van deze verzekeringen zijn echter de laatste tijd flink gedaald. Is dit voor jou ook interessant?

nov 11, 2019

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Meestal sluit je deze verzekering voor een langere periode af en worden de premies automatisch van je rekening afgeschreven. De meeste verzekeraars bieden de afgelopen jaren deze verzekeringen aan tegen veel lagere premies.  
Voor veel mensen is overstappen naar een goedkopere verzekering een reële optie.

Niet over één nacht ijs

Je moet echter niet over één nacht ijs gaan. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Ook de voorwaarden en acceptatiecriteria zijn niet bij elke verzekeraar hetzelfde. Misschien moet je opnieuw een medische checklist invullen of een nieuwe medische keuring ondergaan.

Ben je van plan om jouw overlijdensrisicoverzekering op te zeggen, dan is het raadzaam om ons eerst advies te vragen. Bovendien is het belangrijk dat als je overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld aan je hypotheek de geldverstrekker de nieuwe verzekering koppelt aan je lopende hypotheek. Dergelijke aanpassingen gaan niet vanzelf. Vraag ons om advies, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

NHG

Vanaf 2020 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor nieuwe hypotheken die sinds 2018 zijn afgesloten met NHG was die verplichting er al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van je lopende NHG-hypotheek? Je doet er goed aan om een verstandige keuze te maken, zodat je jouw nabestaanden niet opzadelt met financiële verrassingen.

Naadloos passen

Een overlijdensrisicoverzekering moet naadloos passen bij je persoonlijke situatie. We denken graag met je mee over een passende overlijdensrisicoverzekering. Bovendien bekijken we de voorwaarden en mogelijk lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?