Spelen met Google?

Even googelen. Ontelbare keren wordt Google dagelijks geraadpleegd om iets op te zoeken. Behalve het antwoord op al je vragen, heeft de zoekmachine nog meer in petto: easter eggs. In Google-termen is dat een verstopt spel, grap of boodschap.

feb 11, 2020

Hoe kom je achter de ‘easter eggs’ van Google, bijvoorbeeld die van het spelen van een spelletje of het maken van een keuze? Zoals alles bij Google gaat ook het vinden van een easter egg via de zoekbalk.  

Heimwee naar vroeger

Zoek je even afleiding tussen het werken door? Of heb je heimwee naar de spelletjes van vroeger? Speel je graag het kaartspel solitaire? Tik dan de naam solitaire in op de zoekbalk en je kunt meteen aan de gang.

Nog drie tips:

  • Boter, kaas en eieren? Toets dan ‘tic tac toe’ in op de zoekbalk en probeer Google te verslaan met kruizen of nullen.
  • Zin om het nog altijd populaire Pacman te spelen? Tik Pacman in en probeer vervolgens uit de handen van de geesten te blijven.
  • En dat is lang geleden: Snake. Probeer de slang tijdens het spel wel weg te houden van de randen van het spel!

Keuzestress

Wel of niet uit eten gaan? Wie rijdt er vanavond? Een feelgood film of thriller? Kun je geen keuze maken? Tik dan op de zoekbalk ‘flip a coin’ in en een virtueel muntje maakt een keuze voor jou.

Heb je een voorkeur voor een dobbelsteen bij het maken van uw keuze? Via ‘roll a dice’ rollen er al snel een of meerdere dobbelstenen over de virtuele tafel.

Nóg meer tips

  • Tik eens ‘askew’ in op de zoekbalk en laat je verrassen!
  • Help mijn man is klusser! Zoek op je telefoon in Google op ‘bubble level’ en het klussen kan beginnen.
  • Snelle of trage internetverbinding? Zoek op ‘Speedtest’ en Google geeft het antwoord.

Google past regelmatig de ‘easter eggs’ aan. Er komen dus regelmatig nieuwe verrassingen, maar soms verdwijnen ook de vertrouwde spelletjes.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?