Smartphone kapot of gestolen; wat dekt de verzekering?

De smartphone is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. We houden contact met familie, vrienden en collega’s, zoeken even wat informatie op, werken de agenda bij of spelen een spelletje. De hele dag zijn we met onze smartphone in de weer. Dat maakt het risico op schade aan de smartphone ook groter.

mei 10, 2022

In een onbewaakt moment kan het apparaat zo uit je handen glippen, in het water vallen of ergens tegenaan stoten. Schade aan een smartphone valt in principe onder de inboedelverzekering, al kan de dekking per verzekeraar verschillen.

Aangescherpte regels

De voorwaarden voor het vergoeden van schade aan een smartphone zijn de afgelopen jaren aangescherpt. Dit komt omdat er veel kleine schadebedragen werden geclaimd, terwijl de kosten om deze schades te verwerken in verhouding relatief hoog liggen.

Veelvoorkomende schades zoals barsten in het scherm en waterschade zijn vaak gedekt op bijna alle inboedelverzekeringen. De telefoon moet dan wel binnenshuis kapot zijn gegaan. Alleen als je een verzekering hebt die ook buitenshuis dekking biedt, wordt de schade die ontstaan is op een andere plek vergoed. Vermissing of verlies van de smartphone valt hier echter vaak niet onder.

 

Eigen risico

Er geldt hierbij in de meeste gevallen een eigen risico. Daarnaast geldt er vaak ook een maximale dekking.

Welke schades in welke gevallen gedekt worden, is afhankelijk van de verzekeraar en de voorwaarden. Wil jij weten hoe goed jouw smartphone verzekerd is? Neem dan contact met ons op of kijk je polisvoorwaarden eens rustig door.

 

Aangepaste vergoeding

Ook kan de vergoeding afhankelijk zijn van de leeftijd van je telefoon. Hoe ouder het toestel, hoe lager de waarde en dat betekent ook minder vergoeding. Daarnaast kan het zijn dat een verzekeraar alleen volledige dekking biedt als je je telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur.

 

Speciale verzekering

Soms is het mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor elektronica zoals je smartphone. Ook bij deze verzekering gelden per verzekeraar andere eisen en vergoedingen. In sommige gevallen is een dergelijke verzekering erg duur in verhouding tot de dekking die je hiervoor terugkrijgt. Overweeg dit dus altijd goed van tevoren. Let hierbij ook goed op of de verzekering voor één of meerdere smartphones geldt.

 

Meer informatie

Ben je op zoek naar een verzekering voor je smartphone, al dan niet via de inboedelverzekering? Of wil je graag meer informatie over je huidige verzekeringen en dekking? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?