Ondernemen is risico’s nemen – Maar met je nalatenschap moet je niet willen gokken

Het is maar goed dat niet alle zoons en dochters dezelfde ambities hebben als hun ouders. Dat ze hun eigen pad kiezen, hun eigen dromen najagen en hun eigen talenten ontdekken. Niks mooiers dan dat, toch?

mrt 16, 2021

Jan is mede-eigenaar en directeur van Financieel Werk: een financieel adviesbureau in de breedste zin van het woord. Hypotheken, verzekeringen, advies op juridisch en fiscaal gebied, alles onder één dak. Het doel is ontzorgen. Een zeer deskundig team brengt particulieren en zakelijke klanten financiële rust en neemt actie wanneer nodig.
Bart Jan -zoon van Jan- is producer, muzikant, maker: een creatieveling. Wars van cijfertjes, financiën en alles dat te maken heeft met dátgene wat zijn vader doet. Geenszins is hij van plan het bedrijf Financieel Werk over te nemen en voort te zetten, mocht die gelegenheid zich voordoen. Bart Jan heeft andere dromen. En dat mag.

Des te verstandiger dat vader Jan en zoon Bart Jan het nalatenschap van Financieel Werk geregeld hebben. Want: het zal ze maar gebeuren. Jan valt plotseling weg en dat gat moet opgevuld worden. Door partner en/of kinderen. Daar komt een hele hoop bij kijken, laat staan wat het financieel teweeg brengt. Niet iets waar Jan zijn kinderen mee wil opzadelen. Bart Jan moet hoe dan ook zijn eigen keuzes kunnen maken en zijn eigen leven kunnen leiden. Gelukkig kan dat ook. Want mocht er onverhoopt iets gebeuren, alles rondom het nalatenschap is geregeld. Kan Bart Jan met een gerust hart muziek maken, en Jan ontzorgd ondernemen.

Het is nuttig om als ondernemer stil te staan bij wat er in de toekomst met het bedrijf gebeurt. Als er onverwacht iemand wegvalt, je bedrijf plotseling stuurloos is of noodgedwongen verkocht moet worden. Wanneer deze scenario’s in kaart zijn gebracht, er voorzorgsmaatregelen zijn genomen en beslissingen zijn gemaakt, brengt dat rust.

Wij weten als geen ander dat ondernemen ook risiconemen is. Maar met je nalatenschap moet je niet willen gokken. Zadel je nabestaanden niet op met problemen op een moment dat ze al genoeg aan hun hoofd hebben. Een testament of levensverzekering is niet voldoende. Regel je nalatenschap nu en ontzorg voor later. Financieel Werk regelt je het voor je, nu het nog kan.

Kom bij ons langs voor een nalatenschapscheck. Wij analyseren je huidige situatie en geven dan een passend advies.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?