Nieuw aanbod hypotheekrente? Zoek naar betere opties

Eén, vijf of tien jaar. Elke rentevastperiode van een hypotheek heeft haar einddatum. Je geldverstrekker heeft inmiddels een nieuw aanbod gedaan. Tekenen of toch eerst maar eens verder kijken? De hypotheekmarkt is flink in beweging. Er zijn betere opties op de markt. Wil je weten welke?

okt 12, 2021

Voor het einde van de rentevastperiode heeft je huidige geldverstrekker al een nieuwe offerte gemaakt. Veel mensen accepteren dit aanbod zonder zich verder te oriënteren. Loopt je rentevastperiode af, dan kun je overigens zonder boete over naar een andere geldverstrekker.

Lage hypotheekrente

Met de lage hypotheekrente is het nog steeds interessant om te gaan shoppen bij andere aanbieders. Wellicht loop je tegen een mooi aanbod aan waardoor je maandlasten voor een langere periode een stuk lager liggen.

Zo ga je te werk aan het einde van de rentevastperiode

  • Je krijgt een nieuw aanbod van je huidige geldverstrekker. Het is vaak goed om ook eens verder te kijken? Oriënteer je dan wat er nog meer te koop is op de markt. Let op: bij twijfel niet inhalen en raadpleeg ons.
  • Bekijk of andere geldverstrekkers lagere rentepercentages aanbieden. Ga niet te snel in zee en vergelijk het aanbod met andere geldverstrekkers.
  • De meeste huizenbezitters gebruiken het einde van hun rentevastperiode om de maandlasten omlaag te brengen. Een lagere rente houdt automatisch ook lagere maandlasten in. Hierdoor komt er mogelijk een verbouwing aan je huis in zicht. Of kun je jouw studerende kinderen financieel steunen zodat de studieschuld niet oploopt. Tip: vergelijk de maandlasten met de verschillende looptijden van de hypotheek.
  • Zet de voorwaarden van mogelijke nieuwe geldverstrekkers op een rij. Bijvoorbeeld hoeveel mag ik boetevrij aflossen? Dan staan je geen verrassingen te wachten.
  • Vergeleken met pakweg tien jaar geleden zijn er inmiddels nieuwe hypotheekvormen op de markt. Misschien zijn er mogelijkheden die beter aansluiten bij je huidige levensfase of wensen voor de toekomst. Aan een overstap naar een andere hypotheekvorm zijn mogelijk kosten verbonden.
  • Misschien is het einde van de rentevastperiode het sein om met een deel van je spaargeld extra af te lossen op je hypotheek. Ook die mogelijkheden bespreken graag met jou.
  • Overstappen als je rentevaste periode nog niet is afgelopen? Dat kan, maar dan ben je in de meeste gevallen wel een boete verschuldigd aan de huidige verstrekker. Wij berekenen graag of het voor jou voordelig is om over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rente.

Je persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Daar draait het volgens ons om bij het einde van de rentevastperiode. Met ons advies hoeft je jezelf daarover geen zorgen te maken.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?