Minder kilo’s? Stel doelen!

Afvallen, meer bewegen en minder eten. Hoe vaak heb je die goede voornemens al gemaakt? En hoelang duurde het voordat je weer in je oude patroon terugviel?

jan 14, 2020

Dat gaat je dit jaar niet gebeuren! Stel doelen en maak een vliegende start, dan ben je al aardig op de goede weg!

Die extra kilo’s, elk jaar neem je jezelf voor om het overdadig eten en drinken in de feestmaand december aan banden te leggen. Maar ja: coq-au-vin, boeuf bourguignon, kalkoen, glaasje bubbels of een oester. Zie al dat lekkers maar eens te weerstaan. In de eerste maanden van het nieuwe jaar is het dan ook stevig doorbijten om alle extra kilo’s er weer af te krijgen. Uiteraard zijn er moeilijke momenten, maar daag jezelf uit, verleg je grenzen en stel doelen!

Doel 1: blokje om

Loop elke dag na het avondeten een blokje om. In plaats van op de bank neer te ploffen om naar de TV te kijken, trek je naar buiten voor een wandeling. Elke dag een korte of langere wandeling. Je haalt niet alleen een frisse neus, het is ook nog eens goed voor de lijn en conditie. Geen wandelinspiratie? Download de app Blokje Om en loop elke dag een nieuwe route door je wijk of omgeving.

Doel 2: blauwe maandag

Blauwe maandag – dit jaar op 20 januari – heeft verschillende betekenissen. De dag staat ook bekend als de meest treurige en deprimerende dag van het jaar. De eerste goede voornemens zijn vaak al gesneuveld en de eerst volgende vakantie duurt nog even. Vind je het lastig om je aan de goede voornemens te houden? Prik telkens een streefdatum niet te ver weg, zodat het haalbaar blijft.

Doel 3: pak de fiets

De jaarlijkse hoeveelheid regen in Nederland valt in 570 uur, omgerekend zo’n 24 dagen. Er is dus geen enkel excuus om niet naar je werk te hoeven fietsen. Stel: je fietst elke dag in totaal 20 kilometer naar je werk (heen en terug). Dan fiets je per jaar (minus vakantie, vrije dagen, geen zin, ziek, afspraken etc.) toch al snel zo’n 2000 kilometer per jaar. Op Strava kun je de prestaties delen met vrienden of collega’s. Dat is een mooie stok achter de deur!

Doel 4: eet gezond

Minder vet, minder koolhydraten en minder vaak eten. Ga het komend jaar voor de gezonde kost, zoals groente en fruit. Drink bijvoorbeeld overdag groene smoothies en eet pas ’s avonds een gewone maaltijd. Dat scheelt al snel heel wat kilootjes. Probeer dat frietje mayo, broodje hamburger en gefrituurde kippenpootje zo lang mogelijk uit te stellen. Vergeet niet voldoende water en thee te drinken!

Doel 5: Maak er een gezond en sportief 2020 van!

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?