Loopt de rentevastperiode af: wat nu?

Het einde van de rentevastperiode van je hypotheek is in zicht, een mooi moment om je financiële zaken eens op een rij te zetten. Ga ik in op het aanbod van mijn huidige geldverstrekker? Wat hebben anderen te bieden? Andere hypotheekvorm? En zijn er alternatieven? Wel degelijk!

nov 11, 2019

Je huidige geldverstrekker moet aan het einde van de rentevastperiode je een nieuw voorstel doen. Is het in jouw ogen een goed voorstel, dan kun je jouw handtekening onder het voorstel zetten. Toch kan het interessant zijn om het aanbod te vergelijken met andere aanbieders of om voor een andere looptijd te kiezen. Een langere looptijd kan op termijn ook voordelig zijn voor je maandlasten. Je kunt jouw geldverstrekker vragen ook voorstellen te doen voor andere looptijden.

Baan op de tocht?

Veel huizenbezitters gebruiken het einde van de rentevastperiode om hun maandlasten verder omlaag te brengen. Je kunt dan bijvoorbeeld zonder zorgen de extra studiekosten van je kinderen dragen. Misschien staat je baan wel op de tocht? Of krijg je te maken met extra onderhoud aan je huis? Dan is het prettig als je hypotheek de stabiele factor is in je huishoudportemonnee. Vergelijk daarom het aanbod met andere geldverstrekkers. Mogelijk zit er een aantrekkelijk aanbod tussen dat beter past bij je nieuwe situatie.

Lagere maandlasten

Loopt je rentevast periode af, dan kun je meestal boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. Ook kun je in veel gevallen de hypotheekvorm boetevrij overzetten, er kunnen dan nog eventueel financieringskosten bij komen. Heb je het voornemen om spaargeld, erfenis of een eventuele financiële meevaller te gebruiken om extra af te lossen? Neem dan contact met ons op dat we samen kijken wat de boetevrije grens is.

Is de looptijd van je huidige hypotheek nog niet voorbij, dan mag je ook oversluiten. Bijvoorbeeld als je jouw maandlasten omlaag wilt brengen of tegen een aantrekkelijk aanbod aanloopt. Hieraan zijn wel kosten verbonden omdat je tussentijds overstapt. Deze kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op je maandlasten bij de nieuwe hypotheek.

Passend advies

Een hypotheek is maatwerk en moet aansluiten bij je privésituatie of je wensen voor de toekomst. Het einde van de rentevastperiode is een mooi moment om je hypotheek eens onder de loep te nemen. Wil je een goed advies? Neem dan contact met ons op. 

 

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?