Lagere premies overlijdens-risicoverzekering

In veel verzekeringsmappen is plek ingeruimd voor een overlijdensrisicoverzekering. Veel mensen hebben er een, soms in combinatie met hun hypotheek. Doorlopend en vaak met een hoge premie. Maar de premies dalen tegenwoordig flink. Dat geeft mogelijkheden. Welke?

mei 11, 2020

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Doorgaans sluit je een dergelijke verzekering af voor een langere periode. Bovendien worden de premies automatisch afgeschreven.

Veel mensen verliezen een overlijdensrisicoverzekering dan ook uit het oog. Terwijl verzekeraars de afgelopen jaren verzekeringen tegen veel lagere premies aanbieden. Overstappen naar een goedkopere verzekering is dan ook een interessante mogelijkheid.

Voorwaarden en kosten

Wil je overstappen, laat je dan goed informeren. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Bovendien verschillen de voorwaarden en acceptatiecriteria per verzekeraar. In het slechtste geval moet je opnieuw door de medische molen of een medische checklist invullen.

Overstappen? Vraag advies!

Overstappen lijkt een fluitje van een cent. Toch is het raadzaam om eerst ons om advies te vragen. Is je overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat ook je nieuwe verzekering aanhaakt bij de lopende hypotheek. Dat gebeurt niet vanzelf. Vraag ons daarom altijd om advies.

Geen verplichting

Vanaf dit jaar is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sinds 2018 geldt voor een nieuwe hypotheek deze verplichting al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van je lopende NHG-hypotheek? Het is een keuze, maar laat je goed adviseren. Je wilt je nabestaanden toch niet confronteren met onverwachte financiële verrassingen?

Persoonlijk en passend

Je toekomstwensen en persoonlijke situatie zijn het uitgangspunt van ons advies. Het draait immers om de menselijke maat. Dat vraagt om een passende overlijdensrisicoverzekering. Goede voorwaarden en mogelijk een lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?