Heerlijk op de lange latten met een reisverzekering

Je gaat onbezorgd op wintersport. Je hebt immers een reis- en zorgverzekering. Helaas blijkt dit niet altijd voldoende. Hoe kun je toch zorgeloos van de besneeuwde bergtoppen skiën.

dec 11, 2019

Jaarlijks trekken veel mensen richting de skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Eenmaal op de lange latten gestaan en je bent verslaafd aan het naar beneden suizen van een blauwe, rode of misschien wel een zwarte piste. Alsof je in een ansichtkaart aan het skiën bent.

Helaas loopt niet elke skivakantie goed af en kan het gebeuren dat je door een ongelukkige val naar het ziekenhuis moet. Wie betaalt de medische kosten? Hoe zit het met de resterende dagen die je niet meer kunt skiën? Wat als je spullen gestolen worden?

Hogere medische kosten

In de meeste gevallen zijn de medische kosten gedekt door jouw zorgverzekering, alleen wel volgens de Nederlandse voorwaarden en tarieven. In werkelijkheid liggen medische kosten in wintersportgebieden een flink stuk hoger. Het restant moet je dan zelf bijbetalen. Naast je lichamelijk letsel, loopt in dat geval ook je portemonnee ‘schade’ op.

Maximale vergoeding

Ga je op wintersport, dan is het verstandig om de extra kosten te verzekeren. Dat kan door bij je reisverzekering te kiezen voor de mogelijkheid van extra medische kosten en een wintersportdekking. Mocht je een flinke glijpartij maken of ziek worden tijdens je vakantie, dan zijn ook de gehuurde skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen gedekt.

Claimen bij reisverzekering

Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering. Dan is ook een aantal (vakantie)zaken gedekt. Toch is het verstandig om vooraf te informeren wat jouw reis- en/of ziektekostenverzekering precies vergoedt en hoe hoog de maximale vergoedingen zijn.

Het eigen risico van je normale zorgverzekering geldt ook voor medische kosten die je op reis maakt. Heb je een reisverzekering mét medische kosten afgesloten, dan kun je de kosten die vallen onder het eigen risico, claimen bij jouw reisverzekering.

Altijd aangifte

Bij een doorlopende reisverzekering ben je doorgaans ook verzekerd tegen diefstal op wintersport. Ga je op wintersport dan moet je bij een kortlopende of doorlopende reisverzekering wel een aparte wintersportdekking afsluiten. Tip: Doe bij diefstal altijd aangifte bij het plaatselijke politiebureau en vraag een kopie van de aangifte. Je verzekeraar vraagt erom!

Het is verstandig om vooraf te informeren welke verzekering het beste past bij jouw situatie? Wij denken graag met je mee. Dan kun je in ieder geval met een gerust gevoel op reis.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?