Heb je recent verbouwd?

Ga jij je huis verbouwen en daarmee verbeteren? Dat is een mooie stap. Het vereist een goede voorbereiding en een periode van hard werken. Daarna kan het genieten beginnen! Toch is er nog één belangrijke stap die veel mensen vergeten; veranderingen en verbeteringen aan je huis doorgeven aan ons.

sep 15, 2023

De verzekeringsmaatschappij moet namelijk op de hoogte zijn van veranderingen aan je huis. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak.

Veranderingen doorgeven

Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet je het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om wijzigingen aan ons door te geven. Dan zorgen wij dat alles goed geregeld is met je verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je dekking nodig hebt.

Heb je de wijzigingen aan ons doorgegeven, dan kunnen wij ook meteen kijken of de dekking nog toereikend is. Bij sommige aanpassingen aan je huis kan een aanpassing in je verzekering gewenst zijn. Ook kiezen sommige mensen voor een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor zonnepanelen.

Premie

Door verbeteringen of veranderingen aan je huis, kan de premie van de verzekering veranderen. Iedere situatie is anders, daarom is het belangrijk om hier persoonlijk advies over in te winnen.

Een opstalverzekering verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering die jij hebt afgesloten nog past bij je huidige situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw.

De mate van dekking bepaalt je premie. Je hebt keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door jezelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wil je weten of jouw opstalverzekering nog past bij je huidige situatie? Of heb je een andere vraag over je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op.
We helpen je graag.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?