Heb je recent verbouwd? Dit moet je weten

Het is belangrijk om veranderingen en verbeteringen aan je huis aan ons door te geven. De verzekeringsmaatschappij moet hier namelijk ook van op de hoogte zijn. Veranderingen en verbeteringen aan je huis hebben gevolgen voor je opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak.

sep 12, 2022

Veranderingen doorgeven

De aanpassingen aan je huis hebben invloed op de dekking en de premie van je verzekering. Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet je het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om hier goed naar te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je dekking nodig hebt.

Premie

Een opstalverzekering is verplicht als je een huis koopt Het verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Veel mensen kijken er na het afsluiten van een verzekering niet meer naar om. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering nog past bij je situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw.

De mate van dekking bepaalt je premie. Je hebt keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door jezelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wil je weten of jouw opstalverzekering nog past bij je huidige situatie? Of heb je een andere vraag over je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact op ons op. We helpen je met een persoonlijk advies.

 

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?