Heb je last van hooikoorts?

Een nieuwe lente breekt aan en dat maakt mensen steeds vrolijker. Maar niet iedereen is blij met de lente. Voor mensen met hooikoorts breekt een vervelende periode aan. Deze allergie voor pollen veroorzaakt traanogen, niesbuien en verstopte neuzen. Maar je kunt er iets aan doen!

mrt 9, 2021

Mensen met hooikoorts komen het voorjaar vaak door met snotteren en rode ogen. Oorzaak: pollen die het stuifmeel van grassoorten, bomen of planten vervoeren. Bij hooikoortspatiënten maakt de allergie de slijmvliezen dikker en dat is vooral heel vervelend. Maar ook benauwdheid en vermoeidheid komt voor. Met onderstaande tips verzacht en verminder je de hooikoortsklachten.

Tips voor hooikoortspatiënten:

  • Het is geen populaire tip, maar wel een efficiënte: blijf zo veel mogelijk binnen in het hooikoortsseizoen en houd ramen en deuren gesloten.
  • Ga je naar buiten? Draag dan een zonnebril. Zo komen je ogen niet in contact met de pollen.
  • Op vakantie in het pollenseizoen? Kies dan voor zee of de bergen, daar zit minder stuifmeel in de lucht.
  • Hang de natte was niet buiten! Wasgoed dat te drogen hangt vangt rondvliegende pollen op.
  • Er zijn verschillende medicijnen tegen hooikoorts. Neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) helpen.
  • Neem voor het slapen een douche en spoel de pollen van je lijf.
  • Verschoon je bed in de pollentijd iets vaker dan normaal.
  • Wil je een wandeling maken, doe dat als het net heeft geregend. Dan zit er minder stuifmeel in de lucht.
  • Veel mensen met een pollenallergie kunnen niet zonder de hooikoortsradar. Daar vind je de verwachting en het laatste pollennieuws.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?