Heb je last van hooikoorts?

Een nieuwe lente breekt aan en dat maakt mensen steeds vrolijker. Maar niet iedereen is blij met de lente. Voor mensen met hooikoorts breekt een vervelende periode aan. Deze allergie voor pollen veroorzaakt traanogen, niesbuien en verstopte neuzen. Maar je kunt er iets aan doen!

mrt 9, 2021

Mensen met hooikoorts komen het voorjaar vaak door met snotteren en rode ogen. Oorzaak: pollen die het stuifmeel van grassoorten, bomen of planten vervoeren. Bij hooikoortspatiënten maakt de allergie de slijmvliezen dikker en dat is vooral heel vervelend. Maar ook benauwdheid en vermoeidheid komt voor. Met onderstaande tips verzacht en verminder je de hooikoortsklachten.

Tips voor hooikoortspatiënten:

  • Het is geen populaire tip, maar wel een efficiënte: blijf zo veel mogelijk binnen in het hooikoortsseizoen en houd ramen en deuren gesloten.
  • Ga je naar buiten? Draag dan een zonnebril. Zo komen je ogen niet in contact met de pollen.
  • Op vakantie in het pollenseizoen? Kies dan voor zee of de bergen, daar zit minder stuifmeel in de lucht.
  • Hang de natte was niet buiten! Wasgoed dat te drogen hangt vangt rondvliegende pollen op.
  • Er zijn verschillende medicijnen tegen hooikoorts. Neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) helpen.
  • Neem voor het slapen een douche en spoel de pollen van je lijf.
  • Verschoon je bed in de pollentijd iets vaker dan normaal.
  • Wil je een wandeling maken, doe dat als het net heeft geregend. Dan zit er minder stuifmeel in de lucht.
  • Veel mensen met een pollenallergie kunnen niet zonder de hooikoortsradar. Daar vind je de verwachting en het laatste pollennieuws.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?