Ga je ook steeds vaker thuiswerken?

Steeds meer mensen werken thuis. Op die manier wordt de verspreiding van het coronavirus in de kiem gesmoord. Maar steeds meer bedrijven en werknemers zien ook de voordelen van thuiswerken. Maar wat als een glas limonade over de bedrijfslaptop gaat? Of je kinderen vegen de telefoon van tafel? Wie vergoedt dan de schade?

dec 9, 2020

Minder woon-werkverkeer, een hogere productiviteit, minder stress en het milieu vaart er ook nog eens wel bij. Het zijn voor veel medewerkers en werkgevers de voordelen van het thuiswerken. Natuurlijk zijn er ook nadelen (bijvoorbeeld het minder vaak zien van collega’s), maar thuiswerken is nu al bij veel bedrijven een blijvertje. En de arbodiensten draaien flink wat overuren om alle thuiswerkers een verantwoorde werkplek te geven. De werkplek in huis wordt door je werkgever voorzien van de nodige bedrijfsapparatuur. Een laptop of een desktop, een extra beeldscherm, een bureaustoel, een werktelefoon en mogelijk nog een tablet. Deze zaken worden normaal door je werkgever verzekerd. Je werkgever verwacht wel dat je goed omgaat met de geleende apparatuur.

Eigen spullen

Wellicht werk je met je eigen laptop of gebruik je jouw eigen smartphone voor je werk. Deze spullen zijn doorgaans verzekerd via je inboedelverzekering. De voorwaarden bij inboedelverzekeringen voor elektronica en smartphones zijn de laatste jaren flink aangepast. Zo wordt schade aan elektronica en smartphones thuis niet standaard vergoed. Vaak geldt een beperkte dekking, eigen risico of een maximumvergoeding (bijvoorbeeld afhankelijk van de leeftijd van je smartphone).

Uitgebreide dekking

Heb je een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking? Dan wordt bij brand of diefstal in je huis de beschadigde of verdwenen smartphone wel vergoed. Niet alle schades vallen onder deze uitgebreide dekking. Zo zijn schades als het gevolg van vallen, stoten of water niet gedekt.

Allrisk

Bij een allriskverzekering zijn deze schadegevallen (vallen, stoten of water) in je woning ook niet overal meer gedekt. Vermissing of verlies valt in veel gevallen ook niet onder deze verzekering. Daarvoor kun je – in sommige gevallen – nog een aanvullende module afsluiten.

Meer informatie

Wil je meer weten over het eigen risico, maximale vergoedingen of een inboedelverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?