Extra kosten bij begrafenis of crematie

De nabestaanden laten opdraaien voor (een deel van) je begrafeniskosten. Dat is wel het laatste wat je wilt. Toch schatten veel mensen de kosten voor een begrafenis of crematie vaak veel te laag in. Gevaar voor onderverzekering dreigt. Nu kun je het nog rechtzetten. Hoe?

jun 14, 2019

De kosten voor een begrafenis of crematie is geen onderwerp waar je dagelijks bij stilstaat. En dat is maar goed ook. Toch is het verstandig om het onderwerp een keer met je naasten te bespreken. Ben je verzekerd? Tot welk bedrag? Wat is er verzekerd? Wat niet? Maar ook door eens na te denken over je persoonlijke wensen. Hoe moeilijk dat onderwerp ook is. Het kan je nabestaanden veel financiële zorgen besparen.

Lage schatting
Een begrafenis is duurder dan een crematie. De kosten voor een gemiddelde begrafenis liggen tussen 8500 en 11000 euro. Een crematie is met een bedrag tussen de 6500 en 9000 euro iets goedkoper. En dan zijn de kosten voor persoonlijke wensen (kist, rouwadvertentie, volgwagens etc.) nog buiten beschouwing gelaten. Bij een begrafenis drukken met name de grafkosten sterk op het totaalbedrag. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie ondervraagden denkt dat een uitvaart gemiddeld 5000 euro kost.

Onderverzekerd

Van alle Nederlanders heeft ruim 65% al een uitvaartverzekering. Bij ongeveer de helft is het verzekerde bedrag echter lager dan 5000 euro. Mensen zonder uitvaartverzekering gaan ervan uit dat een overlijdensrisicoverzekering, spaargeld of een deel van de erfenis voldoende is om de uitvaart van een familielid te betalen. In de praktijk vallen de kosten voor een uitvaart hoger uit dan vooraf gedacht. Je wil de nabestaanden toch niet laten opdraaien voor alle uitvaartkosten of een deel ervan?

Zekerheid

De hoge of extra kosten van een uitvaart is voor veel mensen dé reden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Ze willen aan de nabestaanden geen extra financiële verplichtingen nalaten. Maar ook de zekerheid dat de uitvaart goed wordt geregeld, weegt zwaar in verdrietige tijden.

Wil je meer informatie over een uitvaartverzekering? Dekt je huidige verzekering nog de kosten van een uitvaart? We adviseren je graag.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer
Nieuw systeem voor schadevrije jaren
Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Het systeem waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden is aan vervanging toe. Op dit moment sluipen er veel fouten in het proces en dat levert vervelende situaties op voor zowel verzekeraars als verzekerden. Daarom wordt er nu een nieuw systeem ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?