Even voorstellen…

Ik ben Ingrid van Ham en woonachtig in het mooie Sint Michielsgestel.

apr 15, 2021

Na 35 jaar bij ABNAMRO gewerkt te hebben als klantadviseur particulieren vond ik het in 2018 welletjes en koos bij de zoveelste Reorganisatie voor een opstapregeling. 
Echter nog net voor mijn laatste werkdag overleed mijn man plotseling aan een hartstilstand.
In deze emotionele rollercoaster besloot ik rustig te blijven en geen overhaaste beslissingen te nemen.
Mede door mijn beroep hadden we financieel alles goed geregeld. Dit was een grote geruststelling.

Mijn kinderen waren net uitgevlogen dus was ik ineens alleen thuis.
Hierdoor had ik veel tijd over en toen kwam het toeval dat er in de gemeente St. Michielsgestel een nieuwe stichting werd opgericht. Stichting Schuldhulpmaatje.
Dit was precies iets voor mij om als vrijwilliger mee bezig te zijn.
We helpen niet alleen mensen met schulden, maar ook die het overzicht kwijt zijn of problemen hebben met de administratieve rompslomp waar we mee te maken hebben in dit land.
Daarnaast ben ik bezig om het onderdeel Moneyfit (jongeren bewust maken met alles wat met geld te maken heeft) uit te rollen in onze gemeente.

Tevens ben ik blij dat ik nu een leuke parttime baan heb bij Financieel werk.
Ik hou mij vooral bezig met het onderdeel MijnPapierwerk. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt kan ik wel zeggen.
Zo hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het onder anderen voorkomen van financiële problemen voor onze cliënten. 

Ondertussen ben ik oma geworden van een kleinzoon en ook hier pas ik een dag per week op. Ook dit houdt je lichaam en geest jong.
Alhoewel ik mij ook nog actief bezig houd met sporten.
Zo probeer vitaal oud te worden.

Graag tot ziens bij Financieel Werk!

Met vriendelijke groet,
Ingrid van Ham

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?