Einde rentevastperiode? Dit zijn de nieuwe kansen!

Aan alles komt een einde. Zelfs aan de rentevastperiode van je hypotheek. Bij uitstek de gelegenheid om je financiële zaken eens onder de loep te nemen. Is het nieuwe aanbod van je geldverstrekker wel zo aantrekkelijk? Wat hebben andere geldverstrekkers te bieden? Er zijn nóg meer mogelijkheden. Wil je weten welke?

okt 14, 2020

Loopt de rentevastperiode van je hypotheek binnenkort af? Je huidige geldverstrekker is verplicht om je ruim op tijd een nieuw voorstel te doen. Dat kan met de huidige – nog steeds lage – hypotheekrente best interessant zijn. Is dat het geval, dan heb je een goede deal en kun je ‘tekenen bij het kruisje’.

Onze ervaring leert echter dat het verstandig is om je licht ook op te steken bij andere geldverstrekkers. Ook een langere looptijd kan bijvoorbeeld interessant zijn. Je maandlasten staan dan voor langere tijd vast. Vraag sowieso je geldverstrekker om voorstellen met verschillende looptijden.

Lagere maandlasten

Het einde van de rentevastperiode is voor veel huizenbezitters het startsein om hun maandlasten omlaag te brengen. De huidige hypotheekrente draagt daar al voor een groot gedeelte aan bij. Heb je studerende kinderen of is je huis hard aan een opknapbeurt toe? Met lagere maandlasten heb je in ieder geval een zorg minder. Vergelijk de offerte daarom met het aanbod van andere aanbieders. Grote kans dat er een aantrekkelijk aanbod tussen zit dat nog beter past bij je persoonlijke situatie.

Boetevrij overstappen

Aan het einde van de rentevastperiode kun je in de meeste gevallen boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. Je kunt zelfs kiezen voor een andere hypotheekvorm, al kunnen daar wel kosten aan verbonden zijn. Extra aflossen met je spaargeld, erfenis of een winnend lot in de loterij? Neem contact met ons op en samen kijken we naar jouw boetevrije grens.

Je mag je huidige hypotheek altijd tussentijds oversluiten, ook als de rentevastperiode nog niet is afgelopen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Ben je dat van plan, dan berekenen we samen met jou of het voordelig is om je hypotheek over te sluiten. Deze kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op je maandlasten bij de nieuwe hypotheek.

Maatwerk

Een hypotheek afsluiten is geen invuloefening. Wij vinden dat je hypotheek moet aansluiten bij je persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Het einde van de rentevastperiode is daar een mooi moment voor.

Met ons advies ben je zeker van een hypotheek op maat.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?