Bespaar geld door oversluiten

Waarschijnlijk ben je door de coronacrisis noodgedwongen wat vaker thuis. Belangrijk, want je voorkomt daarmee een snelle verspreiding van het virus. Naast je werk, heb je nog voldoende tijd om de stofkam door je financiële huishouding te halen en je kredieten en leningen nog eens tegen het licht te houden. Het kan goedkoper? Wil je weten hoe?

apr 14, 2020

Het begint vaak met één lening om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen. Dat is vaak snel geregeld en je rijdt weer comfortabel naar je werk of vakantieadres. Na een hectische periode was je daar weer aan toe. Maar wat als de wasmachine het plotseling begeeft? Of de cv-ketel aan het einde van zijn levensduur is?

Hoge maandlasten

De ervaring leert dat er dan snel een tweede of derde lening volgt. Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. De rentepercentages van dergelijke leningen lopen doorgaans flink op. Dat drukt flink op je maandelijkse lasten. Daarnaast zijn deze leningen ook nog eens bij verschillende kredietverstrekkers afgesloten. Misschien ook nog tegen uiteenlopende rentetarieven.

Lagere rente

Zet de komende dagen je leningen en uitgaven eens op een rij en maak een overzicht. Misschien slaat de schrik je wel om je hart. Er zijn mogelijkheden om kosten te besparen. Door huidige leningen over te sluiten kun je maandelijks een flink bedrag besparen of kun je leningen en kredieten sneller aflossen.

Aantrekkelijk aflossen

Je kunt al jouw leningen en kredieten ook stallen bij één kredietverstrekker. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld en roodstand samenvoegen in één lening. Daarmee los je al de schulden af. Voor de verzamelde lening betaal je vaak aanmerkelijk minder rente dan voor meerdere kleinere varianten. Je profiteert bovendien ook nog eens van de huidige lagere rente voor kredieten. En … je houdt een beter overzicht over je maandlasten.

Heb je door de maatregelen in verband met het coronavirus problemen om je huidige kredieten te betalen? De regeling voor een betaalpauze is vaak ook voor kredieten van toepassing.

Persoonlijk advies? Financiële wensen of een planning voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?