Bespaar geld door oversluiten

Waarschijnlijk ben je door de coronacrisis noodgedwongen wat vaker thuis. Belangrijk, want je voorkomt daarmee een snelle verspreiding van het virus. Naast je werk, heb je nog voldoende tijd om de stofkam door je financiële huishouding te halen en je kredieten en leningen nog eens tegen het licht te houden. Het kan goedkoper? Wil je weten hoe?

apr 14, 2020

Het begint vaak met één lening om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen. Dat is vaak snel geregeld en je rijdt weer comfortabel naar je werk of vakantieadres. Na een hectische periode was je daar weer aan toe. Maar wat als de wasmachine het plotseling begeeft? Of de cv-ketel aan het einde van zijn levensduur is?

Hoge maandlasten

De ervaring leert dat er dan snel een tweede of derde lening volgt. Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. De rentepercentages van dergelijke leningen lopen doorgaans flink op. Dat drukt flink op je maandelijkse lasten. Daarnaast zijn deze leningen ook nog eens bij verschillende kredietverstrekkers afgesloten. Misschien ook nog tegen uiteenlopende rentetarieven.

Lagere rente

Zet de komende dagen je leningen en uitgaven eens op een rij en maak een overzicht. Misschien slaat de schrik je wel om je hart. Er zijn mogelijkheden om kosten te besparen. Door huidige leningen over te sluiten kun je maandelijks een flink bedrag besparen of kun je leningen en kredieten sneller aflossen.

Aantrekkelijk aflossen

Je kunt al jouw leningen en kredieten ook stallen bij één kredietverstrekker. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld en roodstand samenvoegen in één lening. Daarmee los je al de schulden af. Voor de verzamelde lening betaal je vaak aanmerkelijk minder rente dan voor meerdere kleinere varianten. Je profiteert bovendien ook nog eens van de huidige lagere rente voor kredieten. En … je houdt een beter overzicht over je maandlasten.

Heb je door de maatregelen in verband met het coronavirus problemen om je huidige kredieten te betalen? De regeling voor een betaalpauze is vaak ook voor kredieten van toepassing.

Persoonlijk advies? Financiële wensen of een planning voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Ons laatste nieuws

Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak
Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?