3 tips om je goede voornemens te laten slagen

Goede voornemens, iedereen heeft ze. Soms hebben we grote of ingewikkelde plannen zoals afvallen of stoppen met roken, terwijl het bij anderen over kleine veranderingen gaat. Alle goede voornemens kunnen je helpen om van 2023 een topjaar te maken. Maar dan moet het niet bij een voornemen blijven. Het is belangrijk dat je echt aan de slag gaat.

jan 9, 2023

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom een lijstje met tips om je goede voornemens ook echt uit te voeren dit jaar. 

  1. Beperk het aantal goede voornemens

Het klinkt leuk om je levensstijl in één keer om te gooien, gezond eten, paar keer per week sporten en iedere avond wandelen. Maar in de praktijk is dat lastig. Je gaat waarschijnlijk je weekplanning omgooien en dat gaat niet vanzelf. Wij mensen zijn namelijk gewoontedieren, dus het aanpassen van die gewoonten kan lastig zijn. Daarom is het slim om een of twee wijzigingen te kiezen die je als eerst gaat doorvoeren. Zo kun je eraan wennen en nieuwe gewoonten aanleren. Daarna kun je dan verder gaan met andere gewoonten. 

  1. Heb geduld

Als je eenmaal plannen hebt gemaakt, dan wil je vaak ook meteen resultaat zien. Helaas is dat in de praktijk lastig. Als je bijvoorbeeld elke dag wil gaan wandelen, dan moet dat eerst onderdeel worden van je dagelijkse routine. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Ga je een dag niet? Geef dan niet meteen op. Morgen weer een dag. Een nieuwe gewoonte aanleren kost nu eenmaal tijd. 

  1. Deel je voornemens met anderen

Wil jij graag wat kilo’s kwijt in 2023? Deel het met je partner, vrienden en familie. Wanneer andere mensen ervan weten, kunnen ze er ook rekening mee houden. Zo is het makkelijker om een hapje of drankje af te slaan op een feestje. Bovendien is een beetje steun van vrienden of familie heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. 

En de allerbelangrijkste bonustip: is het niet gelukt om je aan je goede voornemens te houden? Geen punt. 1 januari is niet de enige dag in het jaar waarop je kunt beginnen met nieuwe dingen. Je kunt natuurlijk ook op iedere andere dag in het jaar starten met een verandering in je levensstijl.

 

Ons laatste nieuws

Belasting in box 3 in 2024
Belasting in box 3 in 2024

De belasting die je moet betalen over je vermogen in box 3 wordt vanaf 2023 op een andere manier berekend. Dat kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag van 2024. We zitten namelijk in de overbruggingsjaren naar het nieuwe box-3-stelsel dat vanaf 2027 in moet gaan.

Lees meer
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?
De videodeurbel en privacy; hoe zit dat?

Een videodeurbel kan ontzettend handig zijn. Je kunt de pakketbezorger bijvoorbeeld makkelijk laten weten dat hij het pakketje voor de deur neer kan zetten. Daarnaast geeft een videodeurbel een veilig gevoel. Je ziet immers altijd wat er voor je deur gebeurt. Toch moet je bij het installeren van zo’n deurbel ook rekening houden met de privacy van de buren en voorbijgangers. Je mag niet zomaar alles in beeld brengen.

Lees meer
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?
De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor jou?

De WOZ-beschikking valt in de eerste acht weken van het jaar op de mat. Het is een terugkerend onderwerp van gesprek. Is je huis wel op waarde geschat? Moet je bezwaar maken? En wat betekent het voor de belastingen die je dit jaar moet betalen? Dat zijn vragen waar veel mensen mee zitten.

Lees meer

Meer nieuws in je inbox?