100% onafhankelijk

persoonlijk & op maat

erkend & gecertificeerd adviseur

Een hypotheek voor nu én voor de toekomst.

Een nieuwe hypotheek op maat sluit je gemiddeld af voor 30 jaar. Dat is een lange tijd. En dus is het belangrijk dat hij toekomstbestendig is en je niet in de weg gaat zitten. Voor jou of jullie. Voor nu of straks voor je gezin.

Daarom is ons advies altijd volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen. We maken ingewikkelde materie begrijpelijk en zorgen voor een hypotheek die met je mee kan bewegen.

Hypotheek op maat, 100% onafhankelijk

In 4 stappen naar je nieuwe hypotheek op maat

We beginnen met een vrijblijvend oriëntatiegesprek

De eerste stap voor hypotheekadvies is een gratis oriëntatiegesprek. Want je kunt geen persoonlijk advies geven, als je elkaar niet eerst leert kennen. We bespreken hoe je leven er nu uitziet, wat je belangrijk vindt en wat je plannen zijn voor de toekomst. Stel dat je samen wilt kopen en op termijn één van jullie minder wil gaan werken? Je wilt een gezin stichten of je kinderen gaan studeren? Allemaal belangrijke punten om mee te nemen in een advies.

Op basis van dit gesprek maken we een inschatting van je mogelijkheden, je maximale hypotheek, maandlasten en welke kosten je kunt verwachten.

Vervolgens besluit je zelf of je verder wilt gaan na dit vrijblijvende oriëntatiegesprek. We vertellen je hoeveel tijd het hypotheekadvies zal duren en wat het kost. Zo weet je precies waar je voor kiest.

We inventariseren en analyseren nog meer

Na je akkoord gaan we aan de slag en staan we je het hele proces bij. Zo beperken we ons niet alleen tot de hypotheek op maat, maar maken we een overzicht van je hele financiële situatie en wensen, zodat je op weg gaat naar een gezonde en zorgeloze financiële toekomst.

We kijken naar andere aspecten zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden om duurzamer te wonen. Maar ook naar soms minder prettige veranderingen als de impact van ziekte, overlijden of het einde van een relatie.

We presenteren jouw hypotheekadvies

Op basis van alle input, wensen en risico’s stellen we ons onafhankelijk hypotheekadvies op wat we vervolgens met je doornemen en waarin we alle mogelijkheden volledig uitleggen.

Vervolgens gaan we samen bekijken welke hypotheekaanbieder het beste past bij jouw hypotheekadvies. Wat zijn de geboden rentetarieven? Wat zijn hun voorwaarden? We rekenen uit wat de financiële gevolgen kunnen zijn van eventuele levensveranderingen.

Daarnaast kijken we ook naar eventuele andere verplichtingen, zoals verzekeringen om risico’s af te dekken. We bespreken samen alle voor- en nadelen zodat je uiteindelijk zelf een weloverwogen definitieve keuze kunt maken.

We sluiten je hypotheek af

Als jij je keuze gemaakt hebt, sluiten we je hypotheek op maat officieel af. Koop je een nieuw huis? Dan gebeurt dit meestal nadat je de koopakte hebt getekend.

We vragen je hypotheek en eventuele verzekeringen allemaal aan. We verzorgen al het papier- en regelwerk voor je en begeleiden de formele afsluiting van je hypotheek. En na je akkoord wordt jouw nieuwe hypotheek definitief afgesloten.

Onze hypotheek-nazorg

We begeleiden je hypotheek tot aan de notaris toe natuurlijk. Maar ook daarna blijven we met je meekijken.

Word je confronteerd met een plotselinge verandering in je leven, laat het ons weten en we onderzoeken de mogelijkheden om je er doorheen te helpen. Wil je na een aantal jaren bijvoorbeeld verduurzamen of onderzoeken wat er mogelijk is met eventueel opgebouwde overwaarde op je huis? Kom langs en we bekijken samen wat er mogelijk is.

Met Jan’s hulp tóch onze garage én tuin kunnen verbouwen!

Sissy en Gijs wilde hun garage verbouwen naar een kantoor en bijkeuken. Maar als beginnend ondernemers was het voor Sissy en Gijs niet makkelijk om hun hypotheek over te sluiten. Samen met Jan kregen ze het toch voor elkaar met gebruik van een stuk overwaarde op hun huis. Allemaal met een beter rentetarief en ook nog een mooie tuin-upgrade!

Altijd een financieel plan met een persoonlijk karakter

De waarde van je eigen woning vormt voor veel mensen een belangrijk onderdeel van je (toekomstig) vermogen. Doorlopend advies is daarom heel belangrijk. Zo houd je je hypotheek actueel en je financeel plan gezond.

Financieel Werk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). Met een Hypothecair Planner wordt jouw hypotheek een financieel plan met een persoonlijk karakter.

Wat onze cliënten van ons vinden